Ekstra RM5 Ribu Sebulan Dengan Bisnes Ebay

Ekstra RM5 ribu sebulan dengan bisnes Ebay

Adat berniaga, pasti ada untung dan rugi, seperti nak dapat ekstra RM5,000 sebulan dengan bisnes Ebay perlukan strategi yang betul dan berkesan. Kalau kerja makan gaji, pendapatan memang dapat setiap bulan. Walau pun pendapatan bisnes ada naik dan turun, ada rahsia bagaimana nak dapat pendapatan tetap setiap bulan.

 

Sebelum dapat RM5,000 sebulan, belajar untuk buat duit RM500 di Ebay.

 

3 langkah mudah buat duit di Ebay

Anda perlu belajar 3 langkah mudah konsep bisnes Ebay seperti di bawah :

1. Senaraikan produk Malaysia di pasaran Ebay Amerika Syarikat.

2. Bila dapat tempahan, beli dari kedai runcit atau pasaraya.

3. Kemudian pos pada pelanggan mengikut alamat yang diberi.

 

Orang luar sanggup berbelanja lebih untuk mendapatkan produk Malaysia. Kalau nak beli sendiri, lagi banyak kos yang perlu dikeluarkan. Sebab itu bila ada orang jual tempe ragi di Shopee, harganya cuma RM24.60 untuk 1.5 kilogram.

 

Capai 5 angka selepas 9 tahun berniaga

Nampak mudah, tapi sebenarnya perlukan kesabaran dan tindakan yang konsisten. Perjalanan jatuh dan bangun dalam bisnes mengambil sedikit masa. Sudah ada orang yang berjual beli dengan cara ini. Dalam 9 tahun berniaga, beliau sudah mendapat jualan 5 angka sebulan.

Bagi yang sudah menjalankan bisnes Ebay sepenuh masa, pendapatan mereka jauh lebih banyak lagi. Dari belasan RM hingga puluh ribu RM sebulan. Dari jualan 1 produk hingga ke 10 produk, sampai 1,000 produk pun ada. Ibarat berniaga dari rumah, kemudian berkembang kepada kedai kecil.

Dari kedai kecil kepada pasaraya. Pelanggan yang membeli dari 1 orang berkembang jadi 100 orang sehari. Semakin bisnes berkembang, jadi semakin stabil. Bila bisnes sudah benar-benar stabil barulah anda buat keputusan sama ada nak berniaga sepenuh masa atau tidak.

 

Jual tempe pun boleh cecah ratusan ringgit di Ebay.

 

Ini telah dibuktikan oleh seorang individu yang menjalankan bisnes di Ebay. Asalnya beliau buat bisnes Ebay untuk isi masa lapang. Selepas mencapai kestabilan dalam bisnes, barulah beliau buat keputusan untuk berhenti kerja dan berniaga sepenuh masa.

Beliau dapat buat simpanan emas dan membeli beberapa buah rumah dengan hasil jualan dari Ebay. Jadi anda sudah boleh fikirkan ekonomi diri sendiri, sampai bila anda nak keluar pagi balik petang? Sampai bila nak hidup dalam keadaan cukup-cukup makan sahaja?

Kalau anda serius nak ubah pendapatan, nak merasa beli rumah, tunaikan haji sebelum pencen, saya cadangkan anda belajar buat bisnes di Ebay sekarang juga.

 

Klik link di bawah untuk bermula :

–> saya nak belajar buat duit dengan Ebay <–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!