6 Poin Utama Untuk Buat Bisnes Di Tik Tok

6 poin utama untuk buat bisnes di Tik Tok

 

6 poin utama untuk buat bisnes di Tik Tok
Tik Tok bukan lagi tempat untuk bersosial sahaja kerana anda boleh belajar buat bisnes di sini.

 

Tik Tok (TT) kini melakukan beberapa pembaharuan dalam platform tersebut iaitu :

1. Menitik beratkan Search Engine Optimization (SEO). Bukan Google sahaja ada SEO, TT pun ada SEO. Anda boleh cari sebarang maklumat di ruangan carian TT.

2. Caj untuk Seller naik dari 1% kepada 2.2%. TT tak nak jadi seprti Shopee, jadi TT menaikkan caj untuk menampung kos operasi mereka.

3. Video Description bertambah. Dari 300 karakter, kini anda boleh tapi sehingga 2,200 karakter. Pengguna TT sudah boleh masukkan seberapa banyak keyword dan hashtag yang berkaitan dengan produk atau servis mereka. Ini membolehkan robot TT membaca setiap kandungan yang anda hasilkan dan memastikan video anda berada pada carian yang teratas.

4. Iklan di Tik Tok Shop. Gunakan iklan TT ini untuk mempromosikan produk atau servis anda.

5. Notifikasi Subscriber di Tik Tok.

6. Subscriber di Tik Tok. Untuk anda yang rajin menghasilkan Content, anda boleh mengaktifkan butang subscriber. Setiap kali anda bersiaran, mereka akan dapat notifikasi dan ada sticker khas untuk mereka.

Masih belum terlambat untuk anda menyertai TT, ada ruang dan peluang untuk buat bisnes di sini. Jika anda masih kabur untuk buat bisnes di TT, sila rujuk link di bawah untuk bermula :

–> klik sini untuk belajar buat bisnes di Tik Tok <–

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!